Τσιτσιμπύρα Χειμαριός, Κέρκυρα

Ξεδιψάς υγιεινά

Η τσιτσιμπύρα παράγεται αποκλειστικά στην Κέρκυρα από την περίοδο της Εγγλέζικης κυριαρχίας στο νησί, που την έκαναν και γνωστή ευρύτερα, δηλαδή από το 1860 περίπου. Πρόκειται για ένα αφρώδες αναψυκτικό, μη αλκοολούχο και χωρίς συντηρητικά, του οποίου το βασικό συστατικό είναι το τζίντζερ. Σήμερα, ο κύριος Χείμαριός Γεώργιος, μοναδικός στο νησί παρασκευάζει τσιτσιμπύρα, από το 1975, συνεχίζοντας το έργο της οικογένειας Χειμαριού, η οποία ξεκίνησε από το 1920 την παραγωγή τσιτσιμπύρας, με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο που φτιάχνοταν πριν από εκατόν πενήντα χρόνια και με το ίδιο μεράκι..

Βαθμολόγησε και γράψε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επαρχιακή Οδός Βρυώνης-Αγίου Νικολάου
Καλαφατιωνες 490 84 GR
Λάβετε οδηγίες

Επικοινωνία